Nijmegen 30 jaar! 18-holes golfen voor 30,-

Op dinsdag 19 september is het exact 30 jaar geleden dat Mr. Pieter van Vollenhoven de eerste bal sloeg op Golfbaan Het Rijk van Nijmegen. Hiermee was onze prachtige golfbaan officieel geopend.  Graag vieren wij deze historische gebeurtenis met een passende greenfee aanbieding! Op maandag 18, dinsdag 19 en woensdag 20 september kunt u een 18-holes ronde op Het Rijk van Nijmegen golfen voor slechts €30,- per persoon.  Hiernaast zijn op de historische datum 19 september, alle prijzen in de horeca van Het Rijk van Nijmegen in guldens.

 

Profiteren van bovenstaande aanbieding kan van 18 t/m 20 september 2017 op Golfbaan Het Rijk van Nijmegen. Reserveringen kunt u maken via 024-3976644 of via Online reserveren>>

 

Het ontstaan van Golfbaan Het Rijk van Nijmegen

Het idee voor een golfclub in Nijmegen ontstond al in 1982 bij de Junior Kamer Nijmegen. Zij vormden een initiatiefgroep, benaderden een particuliere investeerder uit de regio, motiveerden de overheid en richtten uiteindelijk de Stichting Golfsport Nijmegen e.o. op. In januari 1985 kocht de investeerder de gronden van boer Hettinga aan, en in augustus 1986 kon er, na ruim 4,5 jaar onderhandelen, rekenen en procederen, eindelijk begonnen worden aan de aanleg van de golfbaan. Weer een jaar later, op 19 september 1987, werd Golfbaan Het Rijk van Nijmegen officieel geopend door Mr. Pieter van Vollenhoven.

 

Na de opening bestond Het Rijk van Nijmegen uit een 18-holes baan aan de Nijmeegse kant, en twee 9-holes banen aan de Groesbeekse kant van het complex. In 1994 werd deze Groesbeekse kant aangepast waardoor ook hier een volwaardige 18-holes golfbaan ontstond. Ruim 15 jaar later ging de schop weer in de grond en werden er nog eens 9-holes aan de Groesbeekse kant van de baan gerealiseerd. In 2010 was alles klaar en werd Het Rijk van Nijmegen het eerste volwaardige 45-holes golfcomplex van Nederland.


Golfbaan Het Rijk van Nijmegen anno 2017

Vandaag de dag kunnen er op Golfbaan Het Rijk van Nijmegen in totaal zes verschillende 18-holes luscombinaties gespeeld worden. Oude bomenlanen, uitdagende waste areas en verrassende blinde holes bepalen het karakter van de 27 holes aan de Groesbeekse kant van de baan. De grote hoogteverschillen hier bieden een fantastisch uitzicht tot aan Duitsland. De 18 holes aan de Nijmeegse kant van de baan zijn prachtig volgroeid en licht glooiend. Ruim 75 strategisch geplaatste bunkers vormen een sportieve uitdaging. Net als in de baan worden in het clubhuis van Het Rijk van Nijmegen de begrippen Kwaliteit en Gastvriendelijkheid met een hoofdletter geschreven.

 

U bent van harte welkom op Het Rijk van Nijmegen om te ervaren hoe mooi golf kan zijn!