NGF-registratie bij Golfkring Het Rijk

Om uw handicap te kunnen halen en onderhouden is het in Nederland verplicht dat u bent aangesloten bij een organisatie die de registratie hiervan verzorgt. Onder deze registratie worden uw gegevens en speelsterkte vastgelegd bij de Nederlandse Golf Federatie.

 

Golfkring Het Rijk biedt u de mogelijkheid om de voordelen van de Golfkringkaart uit te breiden met de NGF-registratie van uw handicap. Wanneer u hiervoor kiest ontvangt u ieder jaar een nieuwe NGF-pas met vermelding van uw speelsterkte. Dit pasje heeft u nodig om toegang te krijgen tot de meeste Nederlandse golfbanen. Voor een lidmaatschap met NGF-registratie verhoogt Golfkring Het Rijk de kosten van de Golfkringkaart uitsluitend met de werkelijke NGF-bijdrage. Dit brengt de totale kosten op €45,-. De mogelijkheid om via Golfkring Online uw scorekaarten te verwerken en de WA-Golfverzekering zijn inbegrepen.

 

Wat kan Golfkring Het Rijk voor u betekenen?

Wat een Golfkringlidmaatschap met NGF-registratie concreet voor beginnende golfers en ervaren spelers kan betekenen, leggen wij u graag per categorie uit:

 

Baanpermissie: Bent u een beginnende golfer en behaalt u uw theorie-examen en baanpermissie op een golfbaan van Het Rijk? Dan krijgt u voor dat jaar een Golfkringlidmaatschap inclusief NGF-registratie cadeau. U ontvangt uw NGF-baanpermissiepasje en 20% korting op uw golfrondes op Het Rijk.

 

Handicap 54: Na ontvangst van uw baanpermissiepas kunt u verder met het behalen van EGA-handicap 54 (het voormalige GVB). U dient hiertoe een qualifying kaart te spelen waarbij u over 9-holes een score van minstens 18 stableford punten behaald. Als u een lidmaatschap met NGF-registratie heeft, kunt u deze kaart mailen aan info@golfkringhetrijk.nl. U ontvangt dan uw EGA-handicappas en kunt gaan werken aan het verlagen van uw handicap. U kunt vanaf nu zelf uw scorekaarten verwerken via Golfkring Online.

 

EGA-handicap: Heeft u een EGA-handicap en verzorgt Golfkring Het Rijk de NGF-registratie hiervan? Dan kunt u op Golfkring Online uw eigen scorekaarten verwerken en direct uw actuele handicap inzien. Ieder jaar dat u lid blijft ontvangt u automatisch uw EGA-handicappas van de NGF en profiteert u van alle voordelen van dé kortingskaart voor iedere golfer!