Ryder Cup, Golfkring Het Rijk vs. ANWB Golf

Op zaterdag 20 augustus vormde Golfbaan Het Rijk van Nijmegen voor het derde jaar het decor voor een wel heel bijzonder event: een 18-holes golfstrijd tussen Golfkring Het Rijk en ANWB Golf. Tijdens de Ryder Cup 2016 namen 50 leden van Golfkring Het Rijk het op tegen 50 leden van ANWB Golf.

 

De bijzondere spelvorm van Ryder Cup, Golfkring Het Rijk vs. ANWB Golf, leverde een uitdagende, doch sportieve strijd op. De onderlinge sfeer was bijzonder gemoedelijk en het plezier groot. Na 18 holes werden de verdiende punten van de Golfkring- en ANWBteams bij elkaar opgeteld om de winnende vereniging te bepalen. De leden van ANWB Golf wisten samen 20 punten te verdienen. Hiermee waren zij net niet sterk genoeg om de Golfkringleden te verslaan. Op basis van 30 punten mochten ambassadeurs Theo en Ria van Velzen de Ryder Cup 2016 voor Golfkring Het Rijk in ontvangst nemen.

 

Als Golfkring Het Rijk zijn wij erg trots op onze tweede overwinning op rij! Wij feliciteren onze leden met hun mooie prestatie en danken hen voor hun inzet. Nadat de leden van ANWB Golf in 2014 tijdens de eerste editie van de Ryder Cup de beker in de wacht wisten te slepen, staan we nu met 2 -1 voor!

 

Individuele prijzen waren er tijdens de Ryder Cup 2016 voor:
•    Beste team: Karel Henkelman & Marien Meddens met 58 Stablefordpunten
•    Nearest to the bottle dames : Fé Sanders
•    Nearest to the bottle heren: Ben Bruggeman
•    Leary: John Sengers
•    Neary : Fred Schoonberg
•    Winnend team origineelst gekleed: Chantal Boon & Marko v.d. Voorden
•    Hiernaast leverde de scorekaarten loterij nog 6 gelukkige winnaars op

 

Graag willen wij via deze weg alle winnaars van harte feliciteren. Hiernaast willen we alle deelnemers bedanken voor het enthousiasme. Wij hebben genoten en zien u graag weer tijdens de Ryder Cup, Golfkring Het Rijk vs. ANWB Golf 2017!