Duurzaam beheer golfbanen

Tussen 2016 en 2017 hebben alle vier de golfbanen van Het Rijk het GEO duurzaamheid certificaat in ontvangst mogen nemen. Op alle aspecten van de GEO certificering is in de afgelopen jaren vooruitgang geboekt, waardoor alle banen in 2020 een hercertificering hebben ontvangen. De ontvangst van het wereldwijd erkende milieukeurmerk vormt het onafhankelijke bewijs dat de wijze waarop Het Rijk Golfbanen onderneemt duurzaam is.  

Het doel van duurzaam golfbaanbeleid is het behalen van een optimale speelkwaliteit die in goede harmonie is met de natuurlijke omgeving, de economische gezondheid en de maatschappelijke verantwoordelijkheid van de golfbaan. Landschap & biotopen, Water, Energie & hulpbronnen, Product- & ketenbeheer, Milieukwaliteit en Mens & samenleving zijn hierbij de belangrijkste aandachtsgebieden. Met Committed to Green heeft de NGF een programma ontwikkeld om golfbaanbeheerders te stimuleren, bewust om te gaan met natuur en milieu.  

Hans Blaauw, Algemeen Directeur Het Rijk Golbanen:  
"Het GEO-proces is zowel een bewustwordingsproces als een kwaliteitscontrole systeem. Het heeft ons gestimuleerd om kritisch naar onze handelingen te kijken en te bepalen wat beter kan. In ons geval heeft dit een 4-tal gedegen werkplannen opgeleverd, met helder geformuleerde doelen die wij in de komende jaren willen realiseren. Het versterken van de natuur binnen de golfbeleving en het uitdragen van de ecologische en historische waarden op en om de golfbaan zijn hierbij belangrijke speerpunten. Hiernaast wil Het Rijk Golfbanen binnen de golfsport in Nederland een voorbeeld rol vervullen in het kader van de Green Deal en het toekomstige verbod op het gebruik van pesticiden.” 

Golfen in de natuur

Het natuurlijke landschap vormt de basis van de identiteit van de golfbanen van Het Rijk. Op alle vier onze schitterende locaties wordt u verrast door een natuurschoon dat kenmerkend is voor de omgeving en de aanwezigheid van bijzondere dieren en planten. Omdat wij ecologie belangrijk vinden en geloven dat het uitdragen hiervan een meerwaarde voor golfers creëert, vertellen wij u graag meer over ons landschap en de bijzondere flora en fauna, maar ook over het duurzaam golfbaanbeheer. Op welke wijze wij een optimale speelkwaliteit die in goede harmonie is met de natuurlijke omgeving, de economisch gezondheid en de maatschappelijke verantwoordelijkheid van de golfbaan behalen. 

Het Rijk van Nijmegen

  • Tweede Wereldoorlog historie: Het Rijk van Nijmegen kent een rijke historie. Lees meer
  • Het landschap: Het landschap is ontstaan in het geologische tijdvak Saalien. Lees meer
  • De vogelbevolking: Er leeft een zeer rijke variatie aan vogelsoorten op de golfbaan. Lees meer

Het Rijk van Nunspeet 

  • Zeldzame planten: Op golfbaan Het Rijk van Nunspeet groeien zeldzame planten. Lees meer
  • De zandverstuiving: De geschiedenis van de karakteristieke zandverstuiving op Noord 6. Lees meer 

Het Rijk van Margraten 

  • Romeinse roots clubhuis: Het ontwerp is gebaseerd op de Romeinse villa Backerbosch. Lees meer
  • Wilde zwijnen: Op golfbaan Het Rijk van Margraten zijn wilde zwijnen actief. Lees meer
  • Zeldzame planten: Op golfbaan Het Rijk van Margraten groeien zeldzame planten. Lees meer

Het Rijk van Sybrook 

  • De "Brook" in Het Rijk van Sybrook: De naam is te danken aan de vele waterpartijen. Lees meer
  • Het landschap: Een typisch Twents coulisselandschap biedt unieke vergezichten. Lees meer