Investering in zonnepanelen

In het kader van verdere verduurzaming van de gebouwen heeft Het Rijk Golfbanen in maart 2023 wederom geïnvesteerd in het plaatsen van zonnepanelen. Dit keer op Golfbaan Het Rijk van Nijmegen. Er zijn maar liefst 468 zonnepanelen geïnstalleerd op het dak van het clubhuis en de Driving Range. Door het plaatsen van deze zonnepanelen, en de 184 zonnepanelen die al aanwezig waren, kan Golfbaan Het Rijk van Nijmegen nu meer dan de helft van het totale jaarlijkse energieverbruik zelf opwekken. 

Inmiddels zijn drie locaties van Het Rijk Golfbanen (Nijmegen, Margraten en Sybrook) voorzien van zonnepanelen. Naast dat er onlangs 468 zonnepalenen zijn aangelegd bij Golfbaan Het Rijk van Nijmegen, zijn er eind 2022 272 zonnepanelen geplaatst bij Golfbaan Het Rijk van Margraten en in februari 2023 115 zonnepanelen geplaatst bij Golfbaan Het Rijk van Sybrook. 

“Nadat we eerder al in elektrische buggy’s en systemen hebben geïnvesteerd om minder energie te verbruiken, kunnen we nu ook zelf energie opwekken. Een echte win-win!”, aldus Algemeen Directeur Hans Blaauw. “Naast de besparing van de energiekosten, levert deze investering ook een enorme winst op voor het milieu. Met onze golfbanen als natuurproduct is dat voor ons natuurlijk van groot belang.”  

Mocht u nieuwsgierig zijn naar toekomstige ontwikkelingen op duurzaam gebied, houdt onze website dan vooral in de gaten.   Zonnepanelen op Het Rijk van Nijmegen