Duurzaamheid bij Het Rijk Golfbanen

Het Rijk Golfbanen is qua verduurzaming een voorbeeldbedrijf in de golfbranche. Met het internationale GEO certificaat als basis is duurzaam beheer van de golfbanen en investeren in verduurzaming van de gebouwen en installaties een topprioriteit.

Verderop is meer te lezen over onze GEO-certificering, hoe wij omgaan met onze natuur, de innovaties die hebben plaatsgevonden, wat we doen voor onze samenleving en tot slot meer informatie over de historie.

Nieuws

Golfbaan Het Rijk van Nijmegen heeft opnieuw een stap gezet in het verduurzamen van de accommodatie en kan door de aanleg van 468 extra zonnepanelen nu meer dan de helft van het jaarlijkse energieverbruik zelf opwekken. 


Lees meer

GEO-certificering

Alle vier de golfbanen van het Rijk beschikken over de GEO-certificering. De ontvangst van het wereldwijd erkende milieukeurmerk vormt het onafhankelijke bewijs dat de wijze waarop Het Rijk Golfbanen onderneemt duurzaam is. 

 

Natuurwaarden

Het natuurlijke landschap vormt de basis van de identiteit van de golfbanen van Het Rijk. Het Rijk Golfbanen vindt ecologie belangrijk en gelooft dat het uitdragen hiervan een meerwaarde voor golfers creëert.Lees meer

Innovaties

Op de golfbanen van Het Rijk zijn grote stappen gezet op het gebied van duurzaam golfbaanbeheer en duurzame gebouwen en installaties.Lees meer

Mens & samenleving

Ook op het gebied van mens & samenleving is duurzaamheid een belangrijk onderdeel. Medewerkers bij Het Rijk Golfbanen moeten kunnen rekenen op een veilige en gezonde werkomgeving.

Lees meer 

Historie

Golfbaan Het Rijk van Nijmegen en Golfbaan Het Rijk van Margraten beschikken over een rijke historie. Wij vertellen u graag meer over de oorsprong.


Lees meer