Wilde zwijnen Het Rijk van Margraten

Op Golfbaan Het Rijk van Margraten zijn wilde zwijnen actief. Hartstikke mooi natuurlijk dat de natuur zo dichtbij komt, maar graag willen we de schade aan de golfbaan tot een minimum beperken. Om die reden hebben we destijds rond de golfbaan een hek geplaatst. Wij hopen op deze manier de wilde zwijnen van de golfbaan weg te houden zodat zij lekker kunnen genieten van de vrije natuur aan hun eigen zijde van het hek. 

Een gemiddeld volwassen wild zwijn heeft een kop-romplengte van 120 tot 180 cm, een schofthoogte van 90 cm en een gewicht dat kan variëren tussen de 80 en 150 kg. Wilde zwijnen leven in groepen die bestaan uit vrouwtjes met hun jongen, en één- en tweejarige mannelijke zwijnen. Een gemiddelde groep bestaat uit ongeveer twintig individuen. Deze groep is vaak niet overdag actief, maar zoekt in de schemering en ’s nachts naar voedsel. 

Wilde zwijnen zijn omnivoren en eten gewassen als maïs, erwten, bonen, granen, bieten, eikels, kastanjes en op de grond gevallen fruit. Hiernaast halen ze dierlijke eiwitten uit het eten van gewonde dieren, jonge vogels, hagedissen, regenwormen, muizen en aas. Bij deze aas kunt u denken aan insectenlarven als engerlingen en emelten, en laten die nou onder het gras van Golfbaan Het Rijk van Margraten huizen! Om deze insectenlarven te vinden wroeten de wilde zwijnen met hun gevoelige snuit in de bodem. Natuurlijk gedrag dus, maar de schade die ze hiermee aan de baan kunnen aanbrengen is enorm.