Innovaties

Omdat wij ecologie belangrijk vinden en geloven dat het uitdragen hiervan een meerwaarde voor golfers creëert, vertellen wij u graag meer over het duurzaam golfbaanbeheer. Op welke wijze wij een optimale speelkwaliteit die in goede harmonie is met de natuurlijke omgeving, de economisch gezondheid en de maatschappelijke verantwoordelijkheid van de golfbaan behalen. Duurzaam golfbaanbeheer gaat gepaard met innoveren en investeren. Een voorbeeld van een investering is de totale vernieuwing van de beregeningsinstallatie op Het Rijk van Margraten in 2022.

Naast duurzaam golfbaanbeheer wordt er veel geïnvesteerd in duurzame gebouwen en installaties. Zo is bijvoorbeeld op Het Rijk van Margraten, Het Rijk van Nijmegen en Het Rijk van Nunspeet de besturing van de duurzame pompen volledig vernieuwd. Ook zijn er in totaal 60 nieuwe lithium buggy's met GPS-systeem verdeeld over de golfbanen geleverd. Deze buggy's laden sneller op én laden op tijdens het rijden, waardoor ze minder energie verbruiken.

Ook blijft Het Rijk Golfbanen investeren in zonnepanelen, ledverlichting en isolatieverbetering om zo steeds duurzamer te ondernemen.

Beregeningstechniek Zonnepanelen Het Rijk van Nijmegen
Lithium buggy's met GPS op alle banen Weerstation