Beste rode huiswijn bij Golfbaan Het Rijk van Nijmegen

 
Het was een grote verrassing dat wij de wedstrijd voor de beste huiswijn wonnen. Deze wedstrijd wordt om de twee jaar georganiseerd door het Nederlands Wijngilde. Na een wat mindere periode met Corona, personeelsperikelen en vroege sluitingstijden, was dat voor ons een enorme opsteker. Nu bereiden we ons voor op een nieuw seizoen. We hebben er zin in om het onze gasten weer ouderwets naar de zin te maken.
 
Het Nederlands Wijngilde is een landelijke vereniging met door het land heen 11 afdelingen. Maandelijks worden er proeverijen georganiseerd. Drie van onze leden zijn ook lid van dat Gilde. In maart j.l. werd onze Salentein Malbec uit Argentinië tot beste huiswijn gekozen. Het is een open wedstrijd waar Restaurants uit Nijmegen en omgeving aan kunnen deelnemen. Voor ons tweemaal leuk, omdat we naast de prijs ook onlangs het jaarlijkse slotdiner voor deze club uit Nijmegen mochten verzorgen. 
 
Twee leden vertellen hun verhaal: “Aan ons slotdiner worden hoge eisen gesteld” vertelt Toon Berns. “Een team van drie leden heeft uitgebreide voorbereidingen getroffen met de keukenbrigade onder leiding van Anne Verbroekken. Een van de leuke aspecten van dit diner is, dat zowel het Rijk als ook het Wijngilde een wijn bij elk gerecht inzet. De leden proeven en beoordelen hoe de wijn smaakt en welke het beste bij het gerecht past. En zo ontstaat er een levendige discussie. En… over smaak valt niet te twisten, blijkt uit alle reacties”. Maar dat de reacties bijzonder positief waren, vertelt Matthieu van den Bosch. Matthieu is tevens secretaris van het dagelijkse Bestuur. “Mooie herinneringen heb ik aan het diner van afgelopen 15 november over gehouden. Een voortreffelijk viergangendiner met mooie wijnen. Nogmaals een pluim voor het team” zegt Matthieu. De gerechten waren erg verfijnd en op een hoogstaande wijze samengesteld.
 
Nieuwe huiswijnen op de kaart: “Wij waren al bezig om ons te verdiepen in wijnen en zijn met enkele collega’s de wijnopleiding WSET-2 gaan volgen en geslaagd met 3 personen. Ook hebben we besloten om onze wijnkaart aan te passen”, vertelt Joost Weemen. Op dinsdag 6 december zijn een aantal wijnen gepresenteerd en geproefd. Onder de proevers bevinden zich een aantal leden van het bestuur, een aantal medewerkers én ook de drie leden van het Nederlands Wijngilde die ook op Golfbaan Het Rijk van Nijmegen golfen. “We hopen op deze manier enkele mooie huiswijnen te selecteren. Deze staan dan begin 2023 op onze kaart en waar we onze gasten mee hopen te verrassen”, horen we van Joost. “We waren noodgedwongen tijdens de wat mindere periode maateregelen te nemen, die zowel voor de gasten als voor ons niet altijd even prettig waren. Maar we kijken nu met goede moed uit naar de komende periode. Mooie nieuwe wijnen, een nieuwe menukaart waar de keuken al druk mee bezig is. We kijken er naar uit om onze gasten weer ouderwets te verwennen”.